Höjt minimimått på hälleflundra

Tidigare har vi inte haft ”problem” med några stora mängder med mindre hälleflundror och därför satte vi ett minimimått på 3 kg till Kveitecup 2006. På sista tiden har det upptäckts platser som håller väldigt mycket flundror varav merparten är av modellen mindre. För att undvika en slakt på mindre hälleflundror så höjer vi minimimåttet till 5 kg under kveitecup 2006 och uppmanar våra gäster att returnera alla hälleflundror som väger mindre än 5 kg under övriga säsongen också. Hälleflundran är en av dom lättaste fiskar att återutsätta och klarar sig nästan alltid efter en återutsättning.
Vädret har varit riktigt dåligt dom 2 sista veckorna med en envis västanvind och regn i massor…. Men nu äntligen så börjar det se bättre ut och prognoserna framåt ser mycket bra ut! Idag började sjön lägga sig så smått och gästerna har kommit ut nu under eftermiddagen och kvällen. Ena gänget som har trollat efter hälleflundra idag har hittills fått 6 st upp till dryga 16 kg. I morgon bitti kommer nästan alla båtar att åka till Storskalltaren för att förhoppningsvis få en bra avslutning på en annars blåsig och regnig vecka!

Jimmy