Söndagens fiske

I går söndag så drog 3 st båtar ut till Storskalltaren, men fisket där var väldigt trögt. Endast en del torskar mellan 10-16 kg fångades samt ett par små hälleflundror. Dom båtar som gick till Råsa hade ett bättre fiske även om inte torskfisket var av samma höga klass som det brukar vara. Det fångades i alla fall en del fina torskar över 10 kg samt en del fina hälleflundror med en på 45 kg i topp till Marek Wyskynski från Polen.
I dag så har guidebåten dragit i väg på djuphavsfiske efter stor kungsfisk och lubb. Rapporter om detta fiske kommer inom kort.
Vid Havöysund så hade man ett underbart väder sista fiskedagen och det fångades en hel del hälleflundror. Bästa båten fångade ett 10 tal hälleflundror upp till 22 kg under gårdagen. Men, det gäller att vara på rätt plats vid rätt tid och en del gäster blev lottlösa med hälleflundrafisket….
Hälleflundrorna är ofta väldigt svårtrugade och det har därför väldigt stor betydelse med ens egen erfarenhet med hur man lyckas med fisket. Erfarenheten skaffar man genom att åka till nordnorge många gånger….
Givetvis försöker vi att förmedla dom erfarenheter vi har om bl.a hälleflundrafisket, men det krävs ibland att man bygger upp en ”ryggradskänsla” för detta fiske….
Nya gäster har i dag anlänt till Havöysund under måndagskvällen, men merparten verkar vänta med fisket till i morgon bitti.
Vid Tromsö så fortsätter Per Jonasson och hans gäster fånga hälleflundror. Gårdagens största mätte 145 cm (ca. 45 kg). På onsdag så anländer det lite nya hyrbåtsgäster till campen i Tromsö, bl.a Jesper och hans kompisar som i början på Juli i år lyckades med att fånga hela 7 hälleflundror över 50 kg och med en topp på otroliga 222 cm (ca.150-160 kg!). För övrigt den största hälleflundran som är återutsatt i Norge någonsin!
Skall dom slå detta rekord denna gången?

Jimmy