Fantastiskt fiske uppdaterad kl. 18.00

Storskalltarpasset igår gav någonstans mellan 15-20 hälleflundror. Dom riktigt stora uteblev och den största vägde ”bara” ca. 18 kg. Många av hälleflundrorna passerade dock 10 strecket och ett flertal återutsattes. Bästa båten fångade 7 st varav 4 överskred 10 kg:s gränsen. I denna båten där Torbjörn Abrahamsson med kompisar fiskade fick man uppleva 2 st dubbelhugg av hälleflundra! Under det ena dubbelhugget förlorade man dock den ena flundran efter att ha den slet sönder sejen man fiskade med….. Hur många som har upplevt dubbelhugg på hälleflundra kan man spekulera i…. och dessutom 2 st på samma dag! Torbjörns gäng har nu fram tills idag fångat hela 17 flundror med en topp på 27 kg. Dom har tidigar besökt Söröya flera gånger och hade innan sin resa fångat hela 99 flundror under sina tidigare år på Söröya. Deras mål var att komma förbi både 100 strecket på antal flundror och 100 strecket på vikten. Det första lyckades dom med råge medans dom har det andra kvar. Dom har tidigare toppnoteringar från Söröya med 2 st på vardera 40 kg. Tilläggas skall göra att dom återutsätter sina flundror efter tillgodosett sitt matbehov och dom har returnerat stora hälleflundror tidigare. Hälleflundran är en fisk som är lätt att återutsätta och den klarar sig i dom flesta fall efter en återutsättning. Stora torskar fångades också men exakta vikter och fångstmän har jag ännu inte. Några båtar skulle nog ta sig ut till storskalltaren i kväll/natt också så vi inväntar nya rapporter under morgondagen.

Jimmy