Hälleflundrainvasion!

Vi kom något försenade upp till Söröya med dom nya båtarna pga. lång väntetid i den norska tullen och ett snöoväder som drog fram under måndagskvällen. På vägen upp stannade vi också i Övertorneå för en övernattning och införtärande av dom inhemska pizzorna med renkött och lingon(!) på den lokala pizzerian. När vi kom upp kom gänget från Angler Pro International in med båtarna där en stor hälleflundra låg på durken. Detta var deras nionde hälleflundra sen i fredags trots dåligt väder ända fram tills gårdagen. Den lyckliga fångstmannen heter Jerker Lantz och hans hälleflundra var 161 cm lång och den drog vår 45 kg:s Electosamsonvåg i botten. Tyvärr kunde vi inte få tag på någon på fiskfabriken och efter mycket om och men fick vi tag i en annan våg där vi kunde väga flundran. Denna visade 47 kg och detta är den hittills största svensfångade hälleflundran i år i Norge. Jerker passade också på någon timme senare att bända upp en torsk på 20,7 kg. Detta gäng på 6 killar och en tjej har också varit i kontakt med flera stora hälleflundror utan att få upp dom. Det var också ett par norrmän som var här i helgen och fiskade strax utanför hamnen där dom kämpade med en mycket stor hälleflundra i 45 minuter innan den efter varit uppe i ytan gjorde en kraftfull rusning med linbrott som följd. Väderprognoserna ser mycket bra ut framåt med stigande temperaturer och svaga vindar så hälleflundrabonanzan lär nog fortsätta!

Jimmy