Trøg inledning

Idag var vi ute med førsta gänget før säsongen. Eftersom guidebåten hade gått sønder och reservdelarna inte kommer med flyg førrän på måndag så hade vi hyrt in en yrkesfiskare och hans båt idag och kommer att gøra så till måndag. Vi var 7 man + en norsk sportfiskare på hans båt idag. Vi kørde runt i områdena runt kveitegrunn men fisken var svår att hitta. Vi såg en hel del vikvalar som jagade runt i loddastimmen. Det var trevligt att se dessa valar men problemet var att dom även splittrade torskstimmen och gjorde det svårt før oss att hitta. Det var långt mellan huggen men en del skapliga fiskar kom upp. Størst torsk fick Thomas Nilsson och den vägde 17,6 kg. Från småbåtarna gick också fisket trøgt även om den ena båten hade 3 fiskar øver 10 kg med toppar på 17,0 + 16,5 kg. Vi hoppas att fisken børjar samlas igen och att den børjar att bita. Den norska sportfiskaren som var ute med oss idag var ute med samma båt i førrgår och han fångade själv ett 15-tal torskar øver 15 kg varav 4 passerade 20 kg, så hoppet lever!

Jimmy