Skitväder!

Tycker synd om gänget som har varit på Söröya sista veckan. Har blåst kuling från väst nästan hela deras vecka och gjort att fisket knappt kunnat bedrivas än andra ställen än i hamnen…. I början på deras vecka kom man ut lite sporadiskt och fångade några hyfsade torskar upp till 15 kg. Dom sista dagarna har man fått ägna sig åt plattfiskmete i hamnen och fångat ett par mindre hälleflundror, sandskäddor och någon rödspätta runt kilot. Enligt väderprognoserna ser det ut att stabilsera sig nu till kvällen och ser bra ut framåt med svaga vindar om än lite moln och regn. Får hoppas att dom får ett sista fiskepass i kväll innan dom drar hemåt i morgon bitti när jag själv och 17 st andra fisketokingar ska upp där till kvällen. Det är väldigt ovanligt att det blåser så mycket och från den vindriktningen under sommaren….

Jimmy