Tillbaka i Sverige igen!

Nu är jag tillbaka på fast mark efter 2 veckor på Söröya och har blivit avlöst av nästa guide som är Anders Jonasson. Ska försöka att summera dom senaste 2 veckorna på Söröya. Första veckan är nog bland det bättre jag varit med om däruppe om inte det bästa. Fiskmängden första veckan var det ändå ganska dåligt med och vi fick inte lika mycket fisk mellan 10-20 kg som man brukar få. Däremot så fick vi ett 10 tal torskar över 20 kg och hade ett makalöst hälleflundrafiske framförallt på den ena turen där vi nog skrev historia med ett antal storflundror upp till 103,5 kg på ca. 3 timmars fiske! Vädret denna veckan var också helt fantastiskt med blå himmel hela veckan utom sista dagen då det blåste upp lite. Temperaturen var över 20 grader även på natten! Andra veckan var också en bra vecka men inte med samma toppfiskar som veckan före. Fiskmängden var bra mycket större denna vecka och ett stort ”problem” var alla sejer, lubbar, torskar i storleksordningen 2-5 kg. Det var periodvis svårt att nå den stora fisken. Det fångades ändå varje dag flera fiskar mellan 10-20 kg och vi fick 3 st hälleflundror över 20 kg samt ett antal mindre upp till 13,55 kg. Dom 2 sista dagarn blåste tyvärr bort från oss bortsett från 2 timmars fiske sista dagen då 2 fina hälleflundror bordades på 20,1 kg och 12,2 kg. Ett gäng provade meta på lite djupare vatten en dag och fångade en hel del fina kungsfiskar upp till 2,3 kg. Djupet dom fiskade på var ca. 180 m. Här finns betydligt större kungsfiskar än dessa och lägger man lite tid på detta så tror jag att det kommer att landas fiskar i storleken 5-10 kg inom en ganska snar framtid. Det är bara att prata med yrkesfiskarna och titta på vad dom fångar här så förstår man att man kan fånga riktigt fina exemplar på avstånd från land som inte är mer än 6-10 nm. Har nu ganska många fiskar att skriva in på storfisklistan och väntar snart på nya rapporter från Anders. Väderprognoserna ser mycket bra ut framöver. Tittar man på antalet stora fiskar som fångas här och med tanke på att vi inte är mer än 15-20 man i taget som fiskar häruppe så måste detta vara stället nr 1 i Norge. Bokningarna för 2006 har strömmat in dom sista 2 veckorna och jag ska försöka få detta uppdaterat på hemsidan nu i helgen. Flera av resorna är nu fullbokade men troligtvis utökar vi boendekapaciteten och köper in fler Silver Eagle båtar så kommer vi att få loss fler platser till detta fiskeparadis.

Jimmy