Val och mängder med fisk!

Idag var det fantastiska mängder med fisk på grunden utanfør Sørvaer. Vi drev med båten i 5 sjømil och hade fisk på kroken hela tiden. Det tog aldrig mer än 10 sekunder førrän nästa fisk satt på. Man fick pausa med jämna mellanrum før att vila upp armar och rygg. Det kom upp en hel del torsk øver 10 kg och den størsta torsk i vår båt vägde 18,5 kg. Alla båtarna har inte i nuläget kommit i land så jag är inte riktigt på det klara vad øvriga fått. Oskar i vår båt hade ett monsterhugg på den sej han førsøkte veva upp. Sejen var krokad i stjärten och när den kom upp så var huvudet avslitet! Med all sannolikhet en større hälleflundra. En annan båt hade också kontakt med en større hälleflundra idag i viken innanfør Sørvaer. Størsta hälleflundran idag fick Team Boatnav som har trailat upp sin båt i førrgår. Hälleflundran vägde 13,55 kg. En annan rolig sak var att vi hade en val kring båten som vi bedømde vara 6-8 m lång. Valen gick ända in till båten.

Jimmy