Tillbaka från årets Söröyaresa som har varit helt otrolig!

Tyvärr fick vi inte rätt på den mobila uppkopplingen så vi kunde rapportera kontinuerligt. Torskfisket var helt makalöst! För att nämna några siffror så hade vi på 7 man 131 st. torskar över 10 kg, varav 8 st. över 20 och med en toppfisk på hela 33,65 kg!
Dessutom hade vi bra kattfiske med massor av katter mellan 5-8 kg, gråsej upp till 9 kg, fina koljor, kungsfiskar m.m. Tyvärr så tappade vi resans fisk som vi fick köra efter med båten och ändå drog den lina. Det var det värsta jag har skådat till fight! Troligtsvis en mycket stor hälleflundra. Som belöning efter det på samma pass hade vi det sjukaste torskfiske jag varit med om med hela 51 st. över 10 kg på 4 man i vår båt varav 4 st över 20 kg. Vi lyckades också dra upp 6 st. hälleflundror under resan varav den största vägde 9,32 kg.
Reportage om fisket kommer i tidningen Fiskefeber nr 4 som kommer ut i början på december. Dessutom kommer i nr 3 en notis om jättetorsken som troligtsvis är den största som en svensk har fångat. Torsken var hela 150 cm. lång och hade en omkrets på 94 cm.
Denna vecka kommer jag att jobba med slutdetaljerna inför nästa års resor och bokningar kan tas emot från måndag 2/8. Det kommer även att göras en del förändringar på campen.
Alla rummen och köken kommer att totalrenoveras i höst och det skall byggas en uteterras på var våning. En PC arbetsstation kommer att finnas på plats för väderprognoser m.m.
Det ska byggas en bod nere vid bryggorna där man kan förvara fiskeprylarna efter fisketuren. Puben kommer att vara öppen alla dagar i veckan för alla som är sugna på after-fish. Förhandlingar om inköp av fler båtar kommer också att påbörjas i det närmaste.
Suget efter de här resorna, fast inte marknadsföringen har kommit igång riktigt verkar vara enormt. Så boka i god tid om du vill vara säker på att komma med!
Bilder från resan och en storfisklista kommer in på hemsidan under nästa vecka. Ser fram emot att få uppleva ett fantasktiskt fiskeäventyr med Er nästa år!

Jimmy