Båtarna

Nordic Sea Angling har de bästa uthyrningsbåtar du kan finna i Norge. Vi tar säkerheten på väldigt stort allvar så att du som gäst skall känna dig trygg, även när förhållandena är så barska som de kan vara här uppe i nord. Vi fiskar normalt sett 4-5 personer från 23,5 fots Arronet­båtar med Suzuki 150 hk utombordare. Båtarna är utrustade med de allra bästa kartplottrarna, ekolod, vhf-radio samt i de flesta fall även radar. I övrigt finner du också huggkrokar, kveitekrok, tailrep för C&R, tumstock, spöhållare samt nödvändig säkerhetsutrustning. Båtarna har också rikligt med spöhållare, både för transporten till-och från fiskeplatsen men också för själva fisket.

Se bilderna på våra Arronet 23,5 ft här nedan.

Fiskepositionerna är inlagda i kart­plottrarna och tillsammans med våra erfarna guider så har du som gäst den bästa chansen för en fiskeupplevelse över det normala. Båtarna är fulltankade vid ankomst. Tankstationerna tar de flesta vanliga betalkort såsom VISA, Master­card etc. Alla båtar är utrustade med ”Tracker-system” (spårningssystem) för en ökad säkerhet.

Om man önskar vara färre än 4 personer i Arronetbåtarna så kan det arrangeras mot ett pristillägg. Detta skall meddelas vid bokning.

Guidebåt och guidat fiske

På samtliga camper erbjuder vi också guidat fiske med erfarna och utbildade guider. Guiden ser till att ni färdas tryggt och säkert till bra fiskeplatser och gör alltid sitt yttersta för att ni ska lyckas så bra som möjligt. Utöver att fiska på bra fiskeplatser får ni också hjälpa med teknik, riggningar, knutar och mycket mer.

I Havöysund finns möjlighet att uppgradera till vår guidebåt, en 28 ft Arronetbåt med 2 x 200 HK som har en tätslutande kabin med dieselvärmare och gummiupphängning. Här åker man tyst, torrt och bekvämt. På taket finns spöhållarna vilket gör att båten blir mycket rymlig vid själva fisket. I denna båten kan med lätthet 5 gäster fiska samtidigt.

Se bilderna på vår Arronet 28 ft här nedan.

På Nappstraumen, Å och Vesterålen använder vi istället oss av Arronetbåt 25 ft med 1 x 200 HK som guidebåtar. Detta är en uppförstorad variant av våra klassiska 23,5:or, men med bredare däck och större yta, både framför och bakom pulpeten. Detta ger dig som fiskare mer plats ombord än i våra klassiska 23,5 ft.

Oavsett vilken båtmodell som ni bokar så betalas alltid bensinen av gästerna ombord.

Givetvis har alla guiderna på NSA fulla behörigheter/utbildningar som krävs och numera är våra Guidebåtar uppgraderade med ännu mer säkerhetsutrustning. Vi har dessutom registrerat och utrustat ytterligare en båt för guidning på var camp, så att ni som önskar kan boka en dag med guide utan att åka med i guidebåten. Denna dagen måste man då åka i denna extrautrustade båt den dagen ni har bokat guidning. Detta innebär också att den båt som ni annars är inbokade på måste fungera som reservbåt den dagen ni har guidning. Den skall då vara upptankad och rengjord före man åker ut på sin guidade fiskedag.

Som gäst kan man inte kräva av guiden att vara ute dygnet runt. En guidad fiskedag, oavsett om man åker i de större guidebåtarna eller vår extrautrustade Arronet 23,5 är ca 8 timmar. Även våra guider har ett behov av att vila. Vid bra väder kan det bli längre fiskepass och vid sämre väder blir det således ofta kortare fiskepass.

Vi har också en fullt utrustad Arronetbåt liggandes som reservbåt på respektive destination. Detta är en stor investering vi har tagit för att begränsa risken att våra gäster skall missa fisketid om det skulle uppstå problem med en ”ordinarie” båt. Vi har också en fulltidsanställd mekaniker som under säsongen reser runt mellan camperna för att upprätthålla en hög standard på båtarna.

Meddela vid bokningen om ni har speciella önskemål om båtval, inkvartering osv.

Från 1 maj 2010 infördes det nya regler för båtförare i Norge. Båtförare på båtar över 8 meter eller motorstyrka på över 25 hk, skall inneha båtförarbevis om man är född efter 1980. För båtförare som är födda före 1980 gäller inte de nya reglerna. Detta skall medbringas ombord i båten, tillsammans med giltig legitimation.

Meny