Destination Båtar Bokning Kontakt Diverse
GetAway Sea Angling
GetAway Sea Angling

GetAway Tours och Nordic Sea Angling har tillsammans startat ett nytt resesällskap under namnet GetAway Sea Angling.

GetAway Tours har under knappt femton års tid skickat skandinaviska sportfiskare på exotiska fiskeäventyr i hela världen och är Skandinaviens största arrangör av fiskeresor utanför Skandinavien, medan Nordic Sea Angling i samma period har blivit marknadens största arrangör av fiskeresor inom Skandinavien vid att specialisera sig på havsfiskeresor till Norge.

I ett nyligen ingående samarbete samlar ägarna av de två sällskapen nu en del av aktiviteterna i det gemensamma sällskapet GetAway Sea Angling.

Jimmy Andersson

Jimmy Andersson, grundare och ägare av Nordic Sea Angling, säger:
"Även om fisket i Norge är och blir vår primära huvudsyssla, så tycker både jag och mina guider naturligtvis också, att det är spännande att prova fisket under främmande – och varmare – himmelstråk. Det samma tycker många av våra Norge-gäster, så det var upplagt också att prova krafterna med det. Parallellt med våra havsfiskecamper i Norge har vi därför arrangerat havsfiskeresor till Panama i Centralamerika. Jag har dock insett, att det är ett affärssområde, som kräver full fokus, om man skall göra det bäst möjligt – precis som våra havsfiskecamper i Norge gör. Därför ser jag fram emot – genom det nya samarbetet – att ta del i utvecklingen av nya exotiska resmål, men samtidigt också kunna tillåta mig att vara lite mer på sidolinjen i de perioder, när det är full aktivitet i Norge. Jag ville gärna gjort mer med de exotiska resmålen, men hade inte resurserna till att kunna bli marknadsledande på området. Och det är en ganska liten marknad, så det är inte så kul med att vara nummer två. Därför var det upplagt i stället att ingå ett samarbete med GetAway Tours, som redan är nummer ett på detta område", säger Jimmy Andersson.

Thomas Søbirk

Thomas Søbirk, grundare och ägare av GetAway Tours, lägger till:
"Sedan starten av GetAway Tours har vår ambition alltid varit att genomföra resor av en kvalitet, som vi själv skulle vilja välja. Det är en förhållandevis kompromisslös hållning, som har givet oss en stark position på marknaden. Det är dock också en tillgång, som sätter vissa begränsningar för hur brett vi kan nå ut med våra produkter – och att nå ut bredare är ett av de områden, var jag tror samarbetet med Nordic Sea Angling kan ge oss ett stort lyft. De har många fler kunder i deras företag än vad vi har.
Deras produkter är naturligtvis också i en annan prisklass – men deras Norge-kunder drömmer sig av och till också långt iväg, och där kommer våra produkter in i bilden. Och så är jag i övrigt ganska imponerad över, hur duktig Jimmy Andersson har varit till att bygga upp ett sunt företag och uppnå en totalt dominerande marknadsposition på en krävande marknad.
Jag är säker på, att där är mycket kompetens att ta del av, så jag ser verkligen fram emot samarbetet, säger Thomas Søbirk.

GetAway Sea Angling

Det nya sällskapet GetAway Sea Angling kommer, som namnet antyder, till att erbjuda de resmål utanför Skandinavien, som har med exotiskt havsfiske att göra; det vill säga popperfiske, speed jigging och trolling på kända destinationer som ex Panama, Lakkadiverna, Maldiverna och Oman – men också ex störfiske i British Columbia eller spinnfiske efter tarpon och snook i Nicaragau. Thomas Søbirk, som blir ansvarig för driften av GetAway Sea Angling, säger:
"Så länge det inte är flugfiske, hör det framöver till i GetAway Sea Angling."

Brandet "GetAway Tours" kommer att bli som ett överordnat brand för flugfiskeresor och havsfiskeresor, medan de norska havsfiskeaktiviteterna fortsätter oförändrat under Nordic Sea Angling namnet.

Hemsida: getaway-sea-angling.com

Nordic Sea Angling   |   info@nordic-sea-angling.se   |   Templaregatan 17, 264 35 Klippan Sweden