Erik Axner

Erik Axner

Erik Axner

Guide & kontor

Erik Axner gjorde sin första säsong 2012 på Nordic Sea Angling. Numera jobbar han främst på kontoret men periodsvis är han stationerad runt om på våra camper. Han har sedan barnsben haft ett brinnande intresse för fiske och upptäckt havets möjligheter och dess stora fiskar under senare år. Erik har studerat sportfisketurism på Forshagaakademin på högskolenivå och innan dess studerat fiske- och vattenvård på gymnasial nivå. Favoritfisken har på senare tid blivit kungsfisken och under en djuphavsfiskesatsning utanför Risöysundet lyckades han landa sin drömfisk, en kungsfisk på hela 9,66 kg. Dock finns fortfarande förkärleken för hälleflundran kvar och han brinner varmt för detta fisket också. Erik har varit med och landat tre hälleflundror över magiska 2 meter. Personligen har han en fisk på 196 cm som personbästa på flötmete i Nappstraumen och har ett imponerande CV av stora hälleflundror med de tre största överstigande 190 cm.

Det bästa fiskeminnet från Norge var när hans bror gästade guidebåten under en vecka i maj och lyckades landa en efterlängtad hälleflundra på hela 158 cm för att sedan få uppleva ett makalöst fiske efter stor kungsfisk tillsammans under en stilla kväll på ett spegelblankt hav.

Förutom fisket efter hälleflundra, inte minst med metoden flötemete så brinner Erik varmt för fisket efter storsej, rödspätta samt har ett ouppnått fiskemål att få landa en fläckig havskatt. Dessutom klappar Eriks hjärta efter starkt för tropiska resmål med popperfiske som metod under vinterhalvåret.

Eriks starkaste sidor är hans mångsidiga kunskap om havsfisket, uppfinningsrikedom och nyfikenhet på nya metoder och platser. Att han dessutom alltid har en förmåga att anpassa fisket i förhållande till förutsättningar för dagen och kundens önskemål gör honom till en mycket duktig guide. Han är dessutom väldigt tydlig, noggrann och fokuserad under sina guidningar som ofta blir väldigt uppskattat bland våra gäster. Ni stöter dock numera på honom mest vid kontakt med kontoret där han sköter bokningar och administrativt arbete under större delen av året.

Meny

Kontakta oss