Christian Karlsson

Christian Karlsson

Christian Karlsson

Guide

Christian fick som liten följa med sin morfar till Norrland och fiska harr, efter det förvandlades varje ny semesterresa till en fiskeresa. Som fiskare drivs Christian av upptäckarglädjen, speciellt när nya idéer levererar stor fisk! Han började som extraguide under ett par tidigare säsonger och gjorde sin första helsäsong som huvudguide på Söröya år 2016.

Tidigare var det gädda, havsöring och harr som lockade mest. Numera är det saltvattensfiske efter framförallt hälleflundra som gäller för denna hungriga fiskesjäl. Efter flertalet flundrarace under guidning och ett personligt rekord på 208cm är storflundran ofta i siktet. Fisket tillsammans med den storslagna naturen i Nordnorge där det finns chans att se späckhuggare, valar och delfiner är saker som får Christian att längta tillbaka. Han trivs bra med att styra Arronetbåtarna mot nya äventyr och innehar fartygsbefäl klass VIII.

”Att guida upp första flundran till en gäst är bland det roligaste med jobbet, den glädjen delas oftast av alla i båten. Som guide tycker jag det är viktigt att gå utanför ramarna och upptäcka något nytt varje pass. ”Blanka” ytor på sjökortet kan dölja goda fiskeplatser. Variation är också viktigt och Norge är fantastiskt då det finns många arter att fiska efter mellan flundrapassen.”

Christian har ett gediget kunnande inom sportfisket, genom sina studier på sportfiskegymnasium och på Forshagaakademins yrkeshögskola har han kunnat utveckla sitt stora intresse. Han är också en av få som bott i en fiskebutik.

Han hälsar er välkomna till Vesterålen under 2017!

Meny

Kontakta oss