André Starkenberg

André Starkenberg

André Starkenberg

Guide

André Starkenberg, 24 år född och uppvuxen i Kumla. André har sedan barnsben haft fiske som absolut största intresse. Redan vid sju års ålder fick han sin första båt och sedan dess har varje ledig stund ägnats ute på sjön. Fisket som ligger varmast om hjärtat är vertikalfisket efter röding. Men en hel del tid har även spenderats på både Vänern och Vättern och i sjöar runt omkring i Mellansverige på jakt efter lax, öring och abborre och kanske främst gädda där han har ett personbästa på 12,6 kg och inte mindre än 11 gäddor över 10 kg.

Vid 16 års ålder valde han att studera vatten- och fiskevård under gymnasietiden. Därefter har han periodvis arbetat inom detta åt SLU och Länstyrelsen med både elfiske och kräftprovfisken i olika delar av Sverige.  När han inte sysslat med detta har han arbetat på Ahlsell som truckförare. Efter att han gjort detta i ca fyra år kände han att det var dags att testa något nytt. André började då studera på Sportfiskeakademin och kom i kontakt med oss därigenom och gjorde även sin praktik hos oss.

Bästa fiskeminnet är svårt att sätta fingret på för André, det finns så många bra minnen. Men högst upp på listan ligger nog hans sej på makalösa 19,2 kg, tagen på popper samt Amanda Maritz rekordflundra på 233 cm som han var med och guidade upp. Även fångsten av Lars Johanssons enorma hälleflundra på 242 cm är också ett minne som ligger André nära tillhands.

Meny

Kontakta oss