Sørvågen

Det gamla fiskesamhället Sörvågen som ligger i änden på fastlandet utav Lofoten, en kort sträcka söderut från välkända Moskenes är ett välkänt turistmål i Norge och naturen runt omkring är magnifik med höga berg. Detta område klassas också som en av de absolut vackraste platserna i hela Norge! Byn har än idag kvar mycket gammal fiskekultur, något som bidrar till en trevlig atmosfär. Här bor man i klassiska rorbuer med nordnorsk stil, alldeles vid vattnet med fantastisk utsikt över de kringliggande bergen och havet.

Den välkända Moskenesströmmen ligger alldeles i närheten och är en av de kraftigaste malströmmar i världen. Här kan skillnaden mellan flod och ebb variera med nästan 4 meter och vattnet kan flytta sig med upp till 6 knop!

Denna strömsättning innebär att det samlas oerhört mycket fisk i området och fisket är väldigt stabilt igenom hela säsongen. Under tidigare säsonger har vi upplevt ett fantastiskt fiske efter stor hälleflundra i Moskenesstraumen och ett unikt storsejfiske i världsklass endast 15-20 min från campen, Torskfisket är också stabilt under hela säsongen med fin genomsnittsvikt på torsken.

I sydväst kan man skåda öarna Vaeröy och Röst som också är kända i sportfiskesammanhang och österut kan man blicka ut över hela Vestfjorden.
Värdparet Stein-Tore och Marianne ser till att hålla servicen på en hög nivå och erbjuder möjligheten att avnjuta en god middag eller något gott att dricka på deras mycket populära restaurang där den kulinära upplevelsen är något alldeles extra.

Detta är absolut en av de bästa platserna i hela Norge när det gäller till chansen att fånga stor fisk och platsen passar både nybörjaren som det mest fulländade ”fiskeproffset”!

Varmt välkomna till Sörvågen