Båtarna

Nordic Sea Angling har de bästa uthyrningsbåtar du kan finna i Norge. Vi tar säkerheten på väldigt stort allvar så att du som gäst skall känna dig trygg, även när förhållandena är så barska som de kan vara här uppe i nord. Vi fiskar normalt sett 3-5 personer från 23,5 fots Arronet­båtar med Suzuki 150 hk utombordare. Båtarna är utrustade med de allra bästa kartplotters, ekolod, VHF-radio samt i de flesta fall även radar. I övrigt finner du också huggkrokar, kveitekrok, tailrep för C&R, tumstock, spöhållare samt nödvändig säkerhetsutrustning så som nödraketer, första hjälpen-kit och brandsläckare. Båtarna är dessutom utrustade med ett spårningssystem för extra säkerhet till havs. De har dessutom rikligt med spöhållare, både för transporten till och från fiskeplatsen, men också för själva fisket.

Se bilderna på våra Arronet 23,5 ft här nedan.

Fiskepositionerna är inlagda i våra kart­plotters och tillsammans med våra erfarna guider så har du som gäst den bästa chansen för en fantastisk fiskeupplevelse. Båtarna är fulltankade vid ankomst. Tankstationerna tar de flesta vanliga betalkort såsom VISA, Master­card etc.

Guidebåtar och guidat fiske

På samtliga camper erbjuder vi också guidat fiske med erfarna och utbildade guider. Guiden ser till att ni färdas tryggt och säkert till bra fiskeplatser och gör alltid sitt yttersta för att ni ska lyckas så bra som möjligt. Utöver att fiska på bra fiskeplatser får ni också hjälp med teknik, knutar och mycket mer.

Samtliga guider på Nordic Sea Angling är utbildade enligt det rådande norska regelverket gällande turistfiske-och passagerartrafik för båtar under 12 meter. De har genomgått teoretiska och praktiska övningar och utbildningar samt hälsoundersökningar för att ni som kunder skall känna er trygga till havs. Våra guider är även utbildade inom HLR.

Vi håller säkerheten på hög nivå och har utrustat våra guidebåtar med både livflotte, Epirb-sändare, AIS, fast monterad VHF med distressfunktion, handburen VHF med distressfunktion, livboj med ljus, kastlina, nödraketer och nödbloss, brandsläckare och automatiskt uppblåsbara flytvästar. Utöver detta är alla våra båtar från Arronet osänkbara, tack vare luftkuddar inne i skrovet. Med driftsäkra motorer från Suzuki, högklassig navigationsutrustning från Garmin samt dubbla batterier blir båtarna ännu säkrare.

Vi har dessutom registrerat och utrustat ytterligare en båt för guidning på var camp, så att ni som önskar kan boka en dag med guide utan att åka med i guidebåten. All dagsguidning sker från dessa båtar och er ”ordinarie” bokade båt får då fungera som reservbåt den dagen ni har guidning och den skall då vara upptankad och städad innan man åker ut på sin guidade fiskedag.

Som gäst kan man inte kräva av guiden att vara ute dygnet runt. En guidad fiskedag, oavsett om man åker i de större guidebåtarna eller i våra extrautrustade Arronet 23,5:or är ca 8 timmar. Även våra guider har ett behov av att vila. Vid bra väder kan det bli längre fiskepass och vid sämre väder blir det således ofta kortare fiskepass.

Våra olika guidebåtar

Se bilderna på vår Arronet 25 ft här nedan.

På Nappstraumen, Å och Vesterålen använder vi oss av Arronetbåt 25 ft med 1 x 200 HK som guidebåtar. Detta är en uppförstorad variant av våra klassiska 23,5:or, men med bredare däck och större yta, både framför och bakom pulpeten. Detta ger dig som fiskare mer plats ombord än i våra klassiska 23,5 ft.

Oavsett vilken båtmodell som ni bokar så betalas alltid bensinen av gästerna ombord.

Se bilderna på vår Arronet 28 ft här nedan.

I Havöysund finns möjlighet att uppgradera till vår guidebåt, en 28 ft Arronetbåt med 2 x 200 HK som har en tätslutande kabin med dieselvärmare och gummiupphängning. Här åker man tyst, torrt och bekvämt. På taket finns spöhållarna vilket gör att båten blir mycket rymlig vid själva fisket. I denna båten kan med lätthet 5 gäster fiska samtidigt.

Vi har också en fullt utrustad Arronetbåt liggandes som reservbåt på respektive destination. Detta är en stor investering vi har tagit för att begränsa risken att våra gäster skall missa fisketid om det skulle uppstå problem med en ”ordinarie” båt. Vi har också en fulltidsanställd mekaniker som under säsongen reser runt mellan camperna för att upprätthålla en hög standard på båtarna.

Meddela vid bokningen om ni har speciella önskemål om båtval, inkvartering osv.

Från 1 maj 2010 infördes det nya regler för båtförare i Norge. Båtförare på båtar över 8 meter eller motorstyrka på över 25 hk, skall inneha båtförarbevis om man är född efter 1980. För båtförare som är födda före 1980 gäller inte de nya reglerna. Detta skall medbringas ombord i båten, tillsammans med giltig legitimation.

Meny