Ännu en 100-kilos hälleflundra landad och återutsatt här i Å, Lofoten!

Flundrafisket har verkligen varit helt fantastiskt bra här i Nordnorge den senaste tiden men just här i Å så har vi haft betydligt trögare med mängdfisket efter hälleflundra vilket vi inte hade för 2 veckor sedan. Men vad gör det när de stora drömfiskarna fortfarande vill bita?!
I början av veckan så lyckades båt 6 med Stephan Billson landa en drömfisk på över 2 meter! De fick aldrig en exakt längd på denna då de var lite stressade av att ha en sån storfisk längs sidan av båten.. Men mellan 200 till 210cm var denna madame som blev deras första landade flundra någonsin. Självklart fick denna simma tillbaka igen! Senare i veckan så frågade dom vart man hittar de lite mindre ”matflundrorna”.. Men det var tydligen lättare sagt än gjort för under sista dagen så smäller det på igen, denna gången var det Antons tur!! Efter ännu en brutal fight så lyckas de landa deras andra flundra för veckan.. En drömfisk på 195cm!!! Så genomsnittsvikten i deras båt kan man väl inte klaga på, även denna fick ju självklart friheten åter så det blev tyvärr ingen ”Matflundra” för det här gänget, men kanske de lyckas bättre nästa år…..

Sejfisket håller fortfarande högsta klass och vi har inte gjort några riktiga torsk satsningar, men det verkar inte vara några problem att få fina mattorskar!

Nu är det en ny vecka med nya taggade gäster!!
Stay tuned!

Johan Mikkelsen, Martin Bamberg

Anton med drömflundran på 195cm!

En selfie av högsta klass!

För att få lite perspektiv på storleken av flundran..